Rendezvények

A miniatűrökre kattintva megtekinthetőek a teljes méretű képek. [foogallery id=”4529″]

Látnivalók

A miniatűrökre kattintva megtekinthetőek a teljes méretű képek. [foogallery id=”4527″]

Nagymaros régen

A miniatűrökre kattintva megtekinthetőek a teljes méretű képek. [foogallery id=”4523″]

Képviselő-testület tagjai

Polgármester Petrovics LászlóTelefon: 0670 339 5678E-mail: polgarmesterkukacnagymaros.hu Alpolgármester Jung FerencTelefon: 0620 954 9406E-mail: alpolgarmesterkukacnagymaros.hu Képviselők Marafkó MárkTelefon: 06 30 180 2252E-mail: marafko.markkukacnagymaros.hu Veress LászlóTelefon: 0630 381 4887E-mail: Hetényi AndreaTelefon: 0620 … Olvass tovább

Pro Urbe díjazottak

1995.11.10. Hartmut Liebscher Németországi DJO vezetoje 1996.10.15. Béki Márton festőmuvész Bornemisza Zoltánné nyugdíjas tanító Kopeczky Lajos újságíró, TV-s 1997.08.20. Monsberger Ferenc (elhunyt) esperes plébános 1998.08.20. Prof Dr. Gyaraki F. Frigyes … Olvass tovább

Sváb receptek

Sváb szalonnás káposzta kelt gombóccal

Hozzávalók (4 személyre):

  • 75 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg füstölt, húsos szalonna /kolozsvári/
  • 1 közepes fej hagyma
  • zsír

A gombócokhoz:

  • 2,5 dl tej
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 teáskanál zsír
  • 2 dkg élesztő /vagy 1 kávéskanál szárított élesztő/
  • csipet só

A szalonnát szeletekre, majd nagyobb kockákra daraboljuk.
Egy kb. 3-4 literes lábosban a zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk a felaprított hagymát, üvegesre pároljuk, sőt egy picit meg is pirulhat. A savanyú káposztát alaposan kimossuk /a szalonnában is bőven van só/, majd ezt is rádobjuk, együtt pároljuk pár percig, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, és lassan főzzük, amíg a káposzta megpuhul.

Olvass tovább

Nagymarosi receptek

Sváb becsinált leves

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 csirkeaprólék
  • 30 dkg leveszöldség
  • 1 cs. petrezselyem zöld
  • kisebb hagyma
  • (nyáron) 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • (télen) 1 kanál lecsó
  • 6-8 szem egész bors
  • só ízlés szerint

A hozzávalókat puhára főzzük, majd híg pirospaprikás petrezselyem zöldjével gazdagított rántással berántjuk. Levesbetét: 2 db zsemlét megáztatunk, kinyomjuk, ízesítjük sóval, törött borssal, petrezselyem zöldjével és 2 egész tojással jól összedolgozzuk. Lapos pogácsa formákat készítünk belőle, és bő forró olajban szép pirosra kisütjük.
Ha a leves a rántással felforrt, a pogácsákat is beletesszük és ezzel is felforraljuk.

Olvass tovább

Széchenyi Terv
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.