Polgárváros királyi panorámával

Köszöntő

2010-04-27

Szeretettel üdvözlöm Nagymaros honlapján!
Petrovics László vagyok, Nagymaros polgármestere.

Nagymaros, – melyet az ország legszebb fekvésű települései között tartanak számon – a Dunakanyarban, Budapesttől mintegy 50 km-re, a Duna bal partján fekvő hangulatos kis város. A település festői környezetben, főként a Duna völgyében, a dombhátakon és a hegyekről lefutó völgyekbe hosszan beékelődve várja az idelátogatókat.

Környezete természeti szépségekben és kultúrtörténeti emlékekben egyaránt bővelkedik.
A települést a középkorban alapították, első okleveles említése 1257-ből származik, azonban a kőkortól kezdve találtak régészeti leleteket, ami bizonyítja, hogy szinte folyamatosan lakott hely lehetett. A német telepesek által lakott Nagymaros 1324-ben városi rangra emelkedett, melyet 9 királyunk is megerősített. A XX. Században sokáig mint község szerepelt, de 1996-ban visszakapta a városi rangját.

Az itt következő oldalakon bővebben megismerkedhet a város történelmével és nevezetességeivel, tájékozódhat rendezvényeinkről és egyéb aktuális hírekről, továbbá ügyintézéséhez minden szükséges információt és elérhetőséget igyekeztünk feltüntetni.
Az önkormányzati oldalon megismerheti a Képviselő – testület és bizottságaink összetételét és elolvashatja a testületi üléseken hozott határozatokat is.

Örülünk, hogy ellátogatott honlapunkra és remélem, személyesen is üdvözölhetjük Önt városunkban!

Fotó: Erdélyi Ferenc

Last modified: 2018-11-07

A hozzászólás jelenleg zárva.