Polgárváros királyi panorámával

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szobi Tagintézménye

2015-04-29

„… minden gyermekben, akit ember hozott a világra… a nagyság csírája lappang”
H. G. Wells

Az intézmény elérhetősége
A székhelyintézmény Szobon a Köztársaság utca 2., a telephely Nagymaroson a Fehérhegy utca 2. (Térkép megtekintése) alatt található. A bejelentkezés személyesen vagy telefonon történik.
A telefonos elérhetőségek a következők:
Szob 06-27/371-546
Nagymaros 06-27/354-643

Az intézmény bemutatása
Szakszolgálatunk 2002-ben alakult Nagymaroson, majd 2013 szeptemberétől a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tagintézménye vagyunk.
Intézményünk célja az utóbbi években jelentős életviteli változások miatt megsokszorozódott tanulási problémák, olvasás,- írás,- számolászavarral, beszédhibával, gyenge fizikummal és idegrendszerrel küzdő gyermekek szakszerű pedagógiai és pszichológiai ellátása, a szülők, a családok, a pedagógusok támogatása működési körzetünkben.
Szakszolgálatunk a Szobi Járás településeinek intézményeibe járó gyermekeket és szüleiket tudja fogadni. Szolgáltatásaink ingyenesek. A szülők és tanulók felkereshetnek bennünket önkéntesen, valamint az óvoda, iskola, orvos vagy egyéb intézmény javaslatára.
Ellátott települések: Bernecebaráti, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Perőcsény, Szob, Szokolya, Tésa, Vámosmikola, Verőce, Zebegény.

Szobon, a tagintézményben ellátott szakfeladatok:

 • szakértői bizottsági tevékenység
 • továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás
 • gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás
 • nevelési tanácsadás
 • logopédiai ellátás
 • konduktív pedagógiai ellátás
 • gyógytestnevelés
 • iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás
 • kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása

Nagymaroson, a telephelyen ellátott szakfeladatok:

 • szakértői bizottsági tevékenység
 • nevelési tanácsadás
 • logopédiai ellátás
 • gyógytestnevelés
 • iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás
 • kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása

Tárgyi feltételeink
A székhelyintézmény Szobon bérelt épületben működik, 2013 decemberében költözött ide a szakszolgálat. Az épület adottságai megfelelnek az intézmény működéséhez szükséges feltételeknek. A gyermekeket és szülőket barátságos helyen tudjuk fogadni. Kollégáink a munkájukat 8 helyiségben tudják végezni.
A nagymarosi épület működtetője a helyi önkormányzat. Tizedik éve használjuk a szakszolgálati feladatok ellátására. Kollégáink a telephelyen munkájukat 3 helyiségben tudják végezni.
Munkatársaink a járás óvodáiban és iskoláiban is végeznek munkát.

Kapcsolattartás más intézményekkel
Fontos feltétele a hatékony működésünknek, hogy a különböző intézményekkel összehangoltan, feladatainkat egyeztetve dolgozzunk. Ennek érdekében a járásban működő más intézményekkel folyamatosan tarjuk a kapcsolatot. (Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, iskolák, óvodák, Gyámhivatal, Védőnői szolgálat, lakásotthonok).

Kapcsolattartás a pedagógusokkal
A kollégáink az óvodákban/iskolában dolgozó pedagógusok részére is konzultációs lehetőséget biztosítanak. Megkeresés esetén részt veszünk nevelési értekezleteken, szülői értekezletek megtartását is vállaljuk. A Tagintézmény rendszeres, tematikus előadások szervezésével próbálja segíteni a pedagógusok munkáját.
Kollégáink nemcsak egy-egy gyermek problémáink megoldásában tudnak segítséget adni, hanem egy osztály közösségépítési folyamataiban is szerepet tudnak vállalni, csoportfoglalkozások, osztályfőnöki órák alkalmával.

Szülőkkel való kapcsolattartás
A szülőkkel elsősorban személyesen, illetve telefonon tartjuk a kapcsolatot. A vezető igény esetén minden szülőt fogad a szakszolgálatot érintő ügyben, előzetesen egyeztetett időpontban.

A pedagógusok és a pszichológusok személyesen tartják a kapcsolatot az ellátott gyermekek szüleivel a következő formákban: fogadóóra, szülői értekezlet, írásban, telefonon és online.
Minden hónapban megrendezésre kerül Nagymaroson a Szülők Klubja című előadássorozat, amely lehetőséget ad az éppen aktuális problémák, kérdések tisztázására a szakemberek bevonásával.

Munkatársaink
Staud Katalin – tagintézmény vezető, logopédus
Dr. Borkóné Hetényi Eszter – gyógypedagógus, lovas terapeuta
Fekete Nóra – korai fejlesztő, gyógypedagógus, pszichológus
Finta Bernadette – gyógypedagógus
Gallatz Ágota – gyógytestnevelő
Karnis Gáborné – logopédus
Kökényesyné Pintér Ágnes – gyógypedagógus
Kővári Zolna Katinka – pszichológus
Merva Péter – pszichológus
Nagy Gabriella – logopédus
Oláh Aranka Ilona – logopédus, pszichológus
Vas Viktória – pszichológus
Zirig Emese – logopédus

Last modified: 2018-11-09

A hozzászólás jelenleg zárva.