Polgármesteri tájékoztató (november 25-29)

Kedves Nagymarosiak!

Szeretnék Önöknek röviden beszámolni az elmúlt héten (november 25-29) végzett munkáinkról.

PÁLYÁZATOK

Ezen a héten indítottuk útjára azt a PÁLYÁZATI felületünket (a város honlapján és fb oldalán), melyen hétről-hétre megjelentetjük azokat a pályázati lehetőségeket, melyekre helyi lakosok, helyi vállalkozások pályázhatnak.

A héten 7 pályázat került ki, melyek között megtalálható:

• két típusú Erzsébet program,

• egy MOL pályázat,

• három gyermekeknek, iskolásoknak kiírt pályázat és

• egy vállalkozásoknak szánt program, melynek keretében ingatlanberuházásra, fejlesztésre és tárgyi eszköz vásárlásra lehet pályázni maximum 200 ezer euró értékben. A szükséges önerő 50 %.

A heti pályázatok hatására végül 32 nyugdíjas számára tudtunk segíteni az Erzsébet programban, mellyel jövő évi üdülésre pályázhattak. A héten már 5 vállalkozó is felkereste kolléganőmet az „Út a jövőbe” c. vállalkozó pályázattal kapcsolatban.

A jövő héten újabb pályázatok kerülnek ki a weboldalra.

A pályázatokkal kapcsolatban a +36 20 446 2199-es telefonszámon Szénásy Andrea kolléganőmtől kérhetnek segítséget.

KORCSOLYAPÁLYÁNK LESZ

A szombati napon elkezdődött a korcsolyapályánk építése, ami a héten folytatódik.

Továbbra is célunk, hogy ez egy közösségépítő adventi program helyszín legyen minden nagymarosi számára, ezért ennek érdekében mindent megteszünk, hogy valóban jó hangulat és ünnepi környezet fogadja az ide látogatókat. Az „Adventi tér” várható ünnepélyes megnyitója a hét vége felé lesz. Ezzel kapcsolatban megírom majd a pontos tudnivalókat.

KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS

Ezen a héten megszervezésre került az első közösségi tervezéses esténk a strand további fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatban. Nagy volt az érdeklődés, amit ezúton is szeretnék megköszönni mindazoknak, akik megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

A felmerült ötleteket, meglátásokat felírtuk, amint lehetőségünk lesz beépíteni azokat egy következő pályázatnál, megtesszük azt. Az e héten beadott „kiegészítő pályázat”-nál is felhasználtuk több elemét, reméljük, hogy pozitív elbírálásban lesz részünk.

ÖNKORMÁNYZAT

Az elmúlt héten megtartottuk soron következő testületi ülésünket, melyről az elkészült videófelvétel megtekinthető lesz a város weboldalán.

Továbbra is sok szeretettel várok mindenkit szerdai fogadónapomon délután 14-16 óra között!

Heinczinger Balázs, polgármester