Polgármesteri tájékoztatás

Kedves Nagymarosiak!

Örömmel tudatom Önökkel, hogy városunk új jegyzője, Lindmayer Eszter ezen a héten munkába állt!

A jegyző a települések működtetésének meghatározó szereplője. Ő gyakorolja a munkáltatói jogokat, ő szervezi és vezeti az hivatal munkáját, azaz ő a közigazgatás szakmai elöljárója, magyarán “ő a törvény és a törvényesség embere”. Olyan, mint az első tiszt a hajón: az a dolga, hogy a dolgok szervezetten, jól, és mindenekelőtt törvényszerűen menjenek: ahogy a “nagykönyvben” meg van írva!

Lindmayer Eszter korábban Verőce jegyzőnője volt. Pályáztatással, 12 jelentkező meghallgatása során választottam ki. Egy olyan tapasztalt jegyzőt kerestem, akinek személye a jogszerűség mellett a hatékony működésre is garanciát jelenthet. Jegyzőnőnket a jövő péntek esti, hét órakor kezdődő közmeghallgatáson fogom bemutatni.

A közmeghallgatásra ezennel is tisztelettel meghívom és szeretettel várom Önöket!

Az elmúlt napokban megmutatkozott, hogy jó döntés volt korcsolyapályát létesítenünk Nagymaroson! Naponta – a gyerekekkel együtt – átlagosan közel száz ember látogat ki a hajóállomáshoz, és tölti ott közösen az idejét. A pálya és környezete – a sportolási lehetőségen kívül – kifejezetten közösségünk erősítésének célját is szolgálja! Beszélgessünk, találkozzunk gyakrabban, érezzük jól magunkat egymás társaságában itt Nagymaroson!

Úgy mondják: egységben az erő! Így van ez nem csak az emberek, de a települések között is! Verőce, Kismaros, Szokolya és Kóspallag vezetőivel tartottam hasonló célból egyeztetést a héten. A településeink közötti nyitott kezdeményezés során térségünk érdekérvényesítő képességét, erejét igyekszünk növelni, és konkrét formába önteni. Célunk a lehető legtöbb külső forrás bevonása, közös célok, tervek kidolgozása, több országos és uniós támogatás elnyerése.

Továbbra is sok szeretettel várok mindenkit szerdai fogadónapomon délután 14-16 óra között!

Időpontot foglalni a 06 27 595 118 számon lehet.

Köszönöm bizalmukat!

Heinczinger Balázs, polgármester