Polgármesteri tájékoztató (november 18-22)

Kedves Nagymarosiak!

Szeretnék Önöknek röviden beszámolni az elmúlt héten (november 18-22) végzett munkáinkról.

KORCSOLYAPÁLYÁNK LESZ!

Önkormányzatunk egy közösségépítő adventi kezdeményezést vezet be! Készüljünk közösen, sportolva, forralt bort kortyolgatva, jó hangulatban a Karácsonyra.

Mivel fontosnak tartjuk a környezetbarát megoldásokat, egy olyan korcsolyapályát hozunk Nagymarosra, amely egy amerikai fejlesztésnek köszönhetően mára a világ egyik legkülönlegesebb pályája. Nagymaroson Ádventtől két hónapon keresztül lehet majd – az időjárástól függetlenül – korcsolyázni!

A részletekkel később jelentkezem!

KONZULTÁCIÓK

A Zöld Híd Kerepesi telephelyén tisztújítási közgyűlést tartottunk. Ezen 106 Önkormányzat polgármestere (települési társulás) vett részt és képviselte települését. A közgyűlésen új vezetőségnek szavaztunk bizalmat. Azért volt fontos egy új és hozzáértő, illetve tenni akaró vezetőség felállítása, mert ennek függvénye lesz a hulladékkezelés jövője. Ez – ahogy Nagymaroson is – szinte miden település életében kardinális feladat. Úgy érzem, hogy városunk érdekét is megfelelően képviselő vezetők kezébe került a hulladékszállítás ügye. Fontos feladatomnak érzem, hogy a továbbiakban is rendszeres kapcsolatban legyek velük, ezáltal biztosítva városunk érdekeit.

A közoktatás állami feladat, még akkor is, ha a mi gyermekeink járnak a város iskolájába. Ígéretemhez híven az önkormányzat – lehetőségeihez mérten – az eddigieknél mégis nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a helyi oktatás színvonalára és körülményeire. Ezért is találkoztam a héten Verebélyi Ákos – Tankerületi Igazgató Úrral. Célom, hogy tisztán lássak iskolánk ügyeivel, lehetőségeivel kapcsolatban. Büszkék lehetünk arra, hogy helyben olyan gazdag oktatási lehetőségeket biztosítunk gyermekeink számára, melyek kiemelté teszik a művészeti ágazatok (zene és tánc) nagymarosi oktatását.

„Vonattal a Dunakanyarban” – Cserháti László, verőcei lakos kezdeményezésére – az október 23-án tapasztalt dugók jövőbeli elkerülése érdekében egyeztetés indult! Cserháti úr ötletét én is jónak tartom, ezért elindult egy folyamat, mely a jövőben megoldást nyújthat a problémára.

ÖNKORMÁNYZAT

Bizottsági ülések: az elmúlt héten elindult a munka, mindhárom bizottság megkezdte működését.

Rendkívüli önkormányzati képviselői ülést tartottunk a Cédrus Egyesület képviselőinek meghallgatásával a korábban, az előző városvezetés által elindított sportcsarnok beruházással kapcsolatban. A rendkívül érdekes ülésről videófelvétel is készült, mely megtalálható a város weboldalán.

Továbbra is sok szeretettel várok mindenkit szerdai fogadónapomon délután 14-16 óra között!

Heinczinger Balázs, polgármester