Ünnepi előadás – Videó

Március 15 – Nemzeti Ünnepünk!
„Akkora szabadság reményében emelte fel fejét minden magyar, és fogott össze azért, hogy ne idegenek szolgáiként kelljen élniük!
Mostegymásért fogunk össze, és figyelünk kicsit jobban napi dolgainkra. Az összefogás és az egység a jövőt jelentette akkor és a jövőt jelenti most is.
Együtt erősek vagyunk. Szétszórtan, széttartva gyengék és esendők. Nincs olyan baj vagy veszedelem, amivel szembe ne szállhatnánk, ha figyelünk egymásra!
Különösen fontos most nemcsak a fiatalok, de mindannyiunk hozzáállása és megfontoltsága! Most erre kérem városunk minden lakóját, hogy tartsuk be az új szabályokat, figyelmeztessük erre egymást, óvjuk a környezetünkben élőket, vigyázzunk egymásra és az idősebbekre.”
Emlékezzünk ’48 hőseire nemzeti lobogóval, kokárdával, gyertyagyújtással, az eseményeket felidéző film megtekintésével, forradalmi versek, visszaemlékezések olvasásával vagy akár egy meghitt családi beszélgetéssel.
Kérem, hogy ilyen lelkülettel tekintsék meg és fogadják sok szeretettel a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 4.b osztályos tanulóinak előadását.
Az előadást betanította és színpadra állította Sutus – Juhász Tünde és Zoller Csabáné pedagógusok. A verbunkot betanította Borkó Bálint, közreműködnek a nép táncos fiúk.
Az előadásban közreműködik a Hérics csoport is, felkészítő tanáraik Bóna Boglárka és Borkó Bálint.
Videó: