Védekezés

Kedves Nagymarosiak!

SOK KÖZÖS TENNIVALÓNK VAN MÉG A VÉDEKEZÉSBEN!

Az elmúlt hétvégéken sajnos továbbra is tapasztalhattuk, hogy városunkat kirándulók látogatják. Az egyébként szeretettel látott vendégek mostani látogatása többünket félelemmel, aggodalommal tölt el.

Telefonhívások sorát kaptam Önöktől, hogy csináljak valamit ez ellen, nehogy a fertőzést behurcolják a városunkba. A problémát én is érzékeltem, és a legjobb tudásom szerint, a jog által megszabott keretek között igyekszem a problémás helyzetet kezelni.

Városunk védelme érdekében üzenetekben szólítottam fel a turistákat, hogy a kialakult veszélyhelyzet idején ne látogassanak Nagymarosra! Nehéz ezt kérnem, de sajnos muszáj!

• Az üzenetet megjelentettem közösségi oldalakon és weboldalunkon is.

Ezúton köszönöm a sok megosztást, remélhetőleg kérésem eljut minél több emberhez.

• A szomszéd település vezetőivel közösen készíttettünk egy plakát formátumú felhívást, melyben a Dunakanyar polgármesterei arra kérnek mindenkit, hogy MOST senki ne keresse településeinket.

• A város bejáratánál elhelyezett molinó is erre hívja fel a figyelmet, hogy ne MOST látogassanak városunkba.

• MINDEZEK FONTOSAK VOLTAK, DE MÉG MINDIG NEM ELÉG!

Jeleztem a járási hivatal vezetőjének (rajtam kívül több polgármester is), hogy mielőbb véget kell vetni a „vészhelyzeti turizmusnak”, ezért a rendőrség segítse a „kijárási korlátozás” betartatását a Dunakanyarban!

Számomra többek között azért sem elfogadható ez a helyzet, mert ez alapvetően gátolja a vírus megállítását.

Miközben a helyi lakosokkal közösen arra törekszünk, hogy betartsuk az operatív törzs kéréseit, ezalatt a MÁSHONNAN ÉRKEZŐ EMBEREK az „egészségügyi sétájukat” végezve ellepik az utcáinkat, hogy Nagymaroson élvezzék a tavaszi napsütést távol saját lakóhelyüktől!

Most mi sem megyünk másokhoz, mások se jöjjenek hozzánk! Kértem a Rendőrség segítségét, hogy rendőri jelenléttel tegyék világossá mindenki számára: veszélyhelyzetben nem lehet így viselkedni!

A Rendőrség megértette a helyzet komolyságát, elfogadták érveinket és a következő hétvégéken megerősített szolgálatot fognak ellátni több településen, így nálunk is.

Továbbra is nyomatékosan kérek mindenkit az óvintézkedések betartására és arra, hogy fokozottan figyeljünk egymásra a jövőben is! Ne feledjék: minden apró felelőtlenség pár héten belül valakinek az életébe kerülhet!

KÉREM, MARADJANAK OTTHON!

Heinczinger Balázs,

polgármester