TORNATEREM

Alábbiakban adok tájékoztatást a Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermének beruházásáról:

  • Tornaterem beruházás:

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) és a BMSK Beruházási Ügynökség (BMSK) lett a felelőse a nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermének megvalósításában, azaz ez a beruházás egy központi Kormányzati beruházás lesz 1176/2021. (IV. 14.) Korm. határozata szerint. A forrást (783,0 millió HUF) a magyar kormánytól már meg is kapták.

Az ÜTEMTERV a következő:

1) NSK idén elkészítteti az engedélyes és kiviteli terveket és külön beszerzi a tervezőt (várhatóan július végére).

2) a tervező és az NSK projektvezetője egyeztet az önkormányzattal és a tankerülettel az ingatlannal kapcsolatban, mivel a tanker lesz a vagyonkezelője a megépítendő tornateremnek.

3) a tervező 2021. december 1-ig elkészíti a terveket (engedélyes és kiviteli terveket egyaránt).

4) BMSK ellenőrzi az NSK által jóváhagyott anyagot.

5) a BMSK kiírja a közbeszerzéseket a kivitelezésekre 2022. január hónapban.

Amint meg lesz a nyert tervező, jelentkezni fog nálunk az Önkormányzatnál várhatóan idén nyáron.

Ha már tornaterem, merjünk egy kicsit nagyobbat álmodni!

  • Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola bővítés

Jelenleg az Iskola a tantermi lehetőségek miatt két helyszínen működik. A hely szűke miatti két helyszínen folyó tanítás sok plusz szervezést, munkát és rezsiköltséget jelent.

Mindkét iskolarész helyhiánnyal küzd, mindkét helyszínen új tantermekre van szükség a tanításhoz. Az iskolarészek tornatermei sem megoldottak. Mindezen tényt a tankerület igazgatója és az iskola igazgatója szakmailag is megerősítette.

A tornaterem építését és a további tantermek bővítését együtt gondolva az lenne az elképzelés, hogy a felső iskolát felújítjuk, kibővítjük az alsó iskola 5 tantermével, továbbá kibővítjük a még szükséges + 3-5 tanteremmel (mindösszesen 10 új tanterem), továbbá megépítjük hozzá az elnyert „A” típusú tornatermet.

Az elképzelés az, hogy első körben a helyi védelem alatt álló, szecessziós iskolát korhűen, ahol lehetséges a mai igényeknek megfelelően (hőszigetelés, hőszigetelő ablakok, napelem stb.) TOP pluszos pályázatból felújítjuk, melynek kiírására várunk. A pályázathoz való kiviteli tervdokumentációját elkészítettük.

Továbbá felvettem a kapcsolatot Rétvári Bence államtitkár úrral, hogy további támogatásokat tudjunk kapni terveinkre. Államtitkár úr biztosított róla, hogy lehetőségeihez mérten segíteni fog a fentiek megvalósításában.

Heinczinger Balázs, polgármester