Polgármesteri tájékoztató (november 11-15)

Kedves Nagymarosiak!

Szeretnék Önöknek röviden beszámolni az elmúlt héten (november 11-15) végzett munkáinkról!
Sűrű volt a hét, kicsit hosszabb a mostani listám .
NYUGDÍJAS PÁLYÁZAT
A nyugdíjas pályázattal kapcsolatban egy hét alatt több mint 10-en keresték fel Szénásy Andrea kolléganőmet és egyeztettek az üdülési pályázattal kapcsolatban. Köszönjük a bizalmat és reméljük, hogy minél többen el tudnak majd menni pihenni .
Továbbra is, ha valaki nem tudja megoldani a pályázatírást, annak – rendelkezésem szerint – a megírásban segítséget nyújt Nagymaros önkormányzata!
A pályázat megírásához a 06 20/446 21 99-es telefonszámon kérhetnek segítséget.
A pályázatról bővebben: http://www.erzsebetprogram.hu/nyugdijasok-szamara-2020
GONDOZÁSI KÖZPONT
Meglátogattam a helyi Gondozási Központot (ÖNO) és elbeszélgettem Szabóné Revák Mária intézményvezetővel. Érdeklődtem, hogy hogyan érzi magát Nagymaroson, illetve, hogy miben tudok segíteni neki és a központban dolgozó munkatársaknak a mindennapos munkájukban. Sok fejlesztendő területet érintettünk, pl. ami most legfontosabb nekik, hogy az otthon bútorzatait letudják cserélni, mert igencsak eljárt az idő felettük.
Addig is, amíg megtaláljuk a megoldási, talán pályázati lehetőséget ez igény kielégítésére, felajánlottam számukra pár nappal később egy szakmai konferencián való részvételi lehetőséget, melyet örömmel fogadtak, így november 26-án további tapasztalatot szerezhetnek a „Demens ellátás” témakörében. Bízom benne, hogy értékes nap lesz ez számukra!
Ezen a héten volt a Szociális munka napja, ezért a város nevében is megköszöntem egy kis ünnepség keretében a helyi szociális munkatársak és gondozók áldozatos munkáját, mellyel városunk lakosaiért tesznek nap mint nap. Örülök és köszönöm, hogy városunk rászoruló lakosai mindennapjaik során ilyen nagyszerű emberek segítségére számíthatnak.
KONZULTÁCIÓK
Részt vettem a szobi járás Védelmi Bizottságának Ülésén, ahol esőként az újonnan megválasztott polgármesterek mutatkoztak be, majd meghallgattuk a járási beszámolókat a DMRV, TIGÁZ, VOLÁN BUSZ, MÁV és KÖZÚT részéről. A téma így tél előtt nem lehetett más, mint a téli időjárásra való felkészülés folyamatairól történő beszámoló.
Meghívást kaptam a Zöld Híd által szervezett konzultációra, melynek fő célja az újonnan megválasztott polgármesterek bemutatkozása volt, majd bemutatták a telephely működését. Jövő héten hivatalos leszek a soron következő közgyűlésre is. Kínácsian várom a napirendi pontokat!
A Szobi Kistérségi Önkormányzatok Társulása (Nagymaros még nem tagja) jóvoltából eljutottam a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) workshopjátra, ahol előadást hallhattam a „térségi fejlesztések” jövőjével kapcsolatosan. Jó volt hallani, hogy az MTÜ munkatársai véleménye szerint is a helyi és a térségi fejlődések kulcs momentuma a „közösségi tervezés”!
Ennek fényében fogjuk folytatni a Dunapart fejlesztését!!!
Személyesen is követtem a Rákóczi út munkálatait és egyeztettem a kivitelező cég vezetőjével.
A korábban kért és egyeztetett vízlevezetők megépültek (összesen 5 db) és elkezdődött a szükséges talajcsere is, mely az időjárás mellett sajnos hátráltatta az eddigi haladást. Ha az időjárás is engedi, akkor az Iskola és a Mainzi utca közötti szakasz vízvezeték feletti talajcseréje elkészül és elkezdik a bal oldali járdaszegély köveinek letételit is. Célom lesz továbbá, hogy a kivitelezés ütemezését leegyeztetve, annak várható feladatairól folyamatosan tájékoztassam Önökkel.
ÖNKORMÁNYZAT
Rendkívüli ülést tartottunk több témában, melyről az elkészült videofelvétel megtekinthető a város weboldalán.
A Magyar Falu program keretében MEGNYERTÜK a Hivatali épületünk felújítására nyert 50 millió forint értékű pályázatot, melynek hátteréről a múlt héten írtam. Köszönöm minden kollégának a munkáját, most jön a tervezés. Amit már látunk, hogy ez a keret bizonyos felújításokra lesz csak elegendő, sajnos a teljes épület megújulása nem fér bele, de örülünk minden forintnak. A részletekről később tájékoztatom Önöket.
Napi feladataink között folytattuk még az Önkormányzat átvételével kapcsolatos tennivalóink intézését.
Továbbra is sok szeretettel várok mindenkit szerdai fogadónapomon délután 14-16 óra között!

Heinczinger Balázs, polgármester