Polgármesteri tájékoztató

Kedves Nagymarosiak!

Szeretnék Önöknek röviden beszámolni az elmúlt héten végzett munkáinkról!

Ígéretemhez híven nagy hangsúlyt helyezünk MINDEN elérhető forrás megszerzésére. Nagymaros minden a város számára hasznos pályázaton indulni fog!!!
Egyik első feladatom a nyugdíjasok segítéséről szólt a héten! Minden 60. életévét betöltött nyugdíjasunk üdülésre pályázhat, amit 2020-ban tölthetnek el hazai üdülőhelyeken a nyertesek. A pályázat kimondottan a kisebb nyugdíjból élőket támogatja. Feltétele, hogy 130.000 Forintot nem haladhatja meg a pályázó havi jövedelme. Ha valaki nem tudja megoldani a pályázatírást, annak – rendelkezésem szerint – a megírásban segítséget nyújt Nagymaros önkormányzata! A pályázat megírásához a 06 20/446 21 99-es telefonszámon kérhetnek segítséget.
A pályázatról bővebben: http://www.erzsebetprogram.hu/nyugdijasok-szamara-2020

Kérem pályázzanak, nem csak néhányan nyerhetik el a támogatást, az szélesebb körben megszerezhető!

Részt vettem Esztergomban az Ister-Granum Eurorégió közgyűlésén, ami egy határmenti együttműködés százkét település önkormányzatai között. Lehetőség van ezen társulás keretében pályáznunk egy, a bicikli turizmust támogató biciklibeállóra, amely padokkal, kerékpártartókkal és a környék bicikli útvonalait felvázoló térkép elhelyezésével lenne kiépítve. Ennek beadási határideje december 16-a, ezért nagy erőkkel dolgozunk már a beadáson.

Az Önkormányzat korábban számos pályázatot beadott a Magyar Falu program keretében, melyek közül sajnos többet nem tudtunk elnyerni „forrás hiány” miatt. Mivel e kedvező pályázati lehetőség számunkra januártól már nem elérhető (5000 fő alatti település veheti igénybe), így elkezdtem felvenni a kapcsolatot a pályázatokat elbíráló minisztérium munkatársainál azzal a céllal, hogy amennyiben még lehetséges, egy utolsó, számunkra nagyon fontos (hivatal épületének felújítására kért keret) támogatás elbírálásánál legyenek tekintettel arra, hogy ezen keretek között idén pályázhattunk utoljára. Mindent megteszek e pályázat elnyerése érdekében!

Fontos feladatom volt műszaki egyeztetést kezdeni a Rákóczi út vízelvezetési feladatainak haladéktalan megoldásáról is. Szeretném megnyugtatni Önöket, hogy hamarosan véget vetünk ennek a korábbi, hibás tervekből fakadó problémának! Köszönöm a kivitelező cég rugalmasságát és megoldás orientált hozzáállását.

Napi feladataink között folytattuk még az Önkormányzat átvételével kapcsolatos tennivalóink intézését. Sor került az informatikai rendszerünk, szolgáltató oldaláról történő áttekintésére és annak megújításának lehetőségeiről a továbbiakban még egyeztetünk.

A „Közösségi Tervezéssel” kapcsolatos terveink első részeként megtartottuk pénzügyi és gazdasági szempontokon alapuló első közös fórumunkat a helyi Szállásadók egy szűk részével. Jó hangulatban, nyitott és őszinte beszélgetésben volt részünk. További egyeztetés várható, de már nemcsak szűk körben gazdasági szempontok alapján, hanem nagyobb létszámban a városi turizmust érintő kérdésekben is.

Továbbra is sok szeretettel várok mindenkit szerdai fogadónapomon 14-16 óra között!

Heinczinger Balázs, polgármester