Népszámlálás 2022- Felhívás

Tisztelt Lakosság!

A Nagymarosi Polgármesteri Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre.
A jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31.

A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.
Az adatgyűjtést a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) kell végrehajtani 2022. október 17-november 20. között.

A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős (jegyző) feladata. A számlálóbiztosi feladatok ellátására a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, sikeres vizsga letétele után köthető szerződés.

A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.

A jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek. A 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:
• kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 300 Ft
• egyéb szervezés – címenként 770 Ft
• összeírás körébe tartozó címenként 300 Ft
• összeírt személyenként 620 Ft
• felkészülési és kapcsolattartási díjként 25.000 Ft

Amennyiben számlálóbiztosnak szeretne jelentkezni és a feltételeknek is megfelel, kérem, hogy a jegyzo@nagymaros.hu (aljegyzo@nagymaros.hu) e-mail címen vagy a Nagymarosi Polgármesteri Hivatalban (Nagymaros, Fő tér 5.) elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, beszkennelve küldje meg fenti e-mail címekre, vagy postai úton a Nagymarosi Polgármesteri Hivatal részére. A jelentkezési lapot személyesen is leadhatja a Nagymarosi Polgármesteri Hivatalban.

Ha kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, akkor kérem keresse dr. Molnár-Fábián Ágnes aljegyzőt a 27/595-112-es vagy Valentin Annabella hatósági ügyintézőt a 27/595-107-os telefonszámon.

Nagymaros, 2022. augusztus 22.

Eőryné Dr. Mezei Orsolya
jegyző, helyi népszámlálási felelős