Nagymarosi Futball Club

Nagymarosi Futball Clubot 1907-ben alapították. 1995-ben pedig létrehozták azt a klubot, amely több mint száz éves szervezet jogutódja lett. Szekeres Ferenc a Nagymaros FC jelenlegi elnöke 2009-ben kezdett a gyermekkorú focistákkal foglalkozni. Fél évvel később átvette a klub irányítását, amelynek jelenleg száz tagja van: két felnőtt és egy öregfiúk csapata és számos gyermekcsapata.

A Megye2 és a Megye3 ranglistáin a nagymarosi csapatok évek óta a közmezőnyben végeznek, ami szép eredménynek számít.
A sportklub vezetőedzője: Vitányi László. A gyermekeket Vén Gábor készíti fel, aki NBI-es múlttal bír.
A klubban nemcsak nagymarosiak rúgják a bőrt, hanem zebegényiek, szobiak is. A klub vezetése tervezi, hogy a Felső-Régió, vagyis a Nagymaroson túli települések gyerekeiből még ütőképesebb csapatokat hoz létre a jövőben.
Pályázati pénzekből az elmúlt években megkezdődött az öltözők felújítása és a focipálya felújítása. Utóbbira azért is van szükség, mert a pálya körül futók, kocogók többi centi mélyre bedöngölték az évek alatt a földet a pálya szélein. További korszerűsítések eredményeképpen arra is lenne lehetőség, hogy pályabérleti díjakból legyen a klubnak bevétele, és a klub vezetői teniszpálya kialakítását is szorgalmaznák.
Mivel fedett sportcsarnok Nagymaroson nincs, focistáink mást településen edzenek telente, ehhez nyújt segítséget az a busz, amely hamarosan a klub birtokába kerül, és amelyet más helyi civilek is igénybe vehetnek majd.
A Nagymaros FC tevékenyen részt vesz a város sportéletében is: tavaly május elsején utcabajnokságot rendeztek 15 nevezhető sportágban, s az idén folytatják a hagyományt.
Az idei megye napon a Nagymaros FC-t kitüntették.