Nagymarosi Férfikórus

Nagymaros kulturális és zenei életében jelentős szerepet tölt be a Férfikórus. Fennállása óta mindig elismerést és megbecsülést jelentett a kórusban énekelni. Nagymaros lakosságának kórus iránti szeretetét bizonyítja, hogy hangversenyei, fellépései mindig nagy közönséget vonzanak. Hiszen ki ne lenne kíváncsi a heti egy estére kimaradó apa, fiú vagy férj munkájának eredményére?!

A helybeli sikeres szereplések után egyre több országos jelentőségű hangversenyre és kórustalálkozóra kapott a Férfikórus meghívást, ahol szerepléseivel országos ismertségre tett szert. Minősítő hangversenyeken “Aranykoszorú”, “Aranykoszorú Diplomával” majd “Fesztiválkórus” minősítést szerzett. A magas szakmai minősítést a kórus remek hangzásával és a karnagyok szakmai képzettségének és szervezőkészségének köszönhetően érte el.

Az országos és hazai szereplések sikere következtében támogatást kapott a Kórus a helyi Szövetkezeti Bizottságtól, ami lehetővé tette külföldi szereplések vállalását. A Férfikórus tizenkét alkalommal szerepelt külföldön, elismerést és megbecsülést szerezve a magyar kórusművészetnek és szűkebb hazájának Nagymarosnak is. Így jött létre a német Grevesmühlen város énekkarával kialakult szoros baráti kapcsolat is, akik ötödik alkalommal voltak a Férfikórus vendégei a száz éves jubileumi ünnepség alkalmából.

Bízunk benne, hogy a Férfikórus száz éves múltra visszatekintő sikerei erőt adnak a további sikeres szerepléshez, és még sok örömet okoznak az őket szerető és támogató nagymarosi közösségnek.

A kórus honlapja itt érhető el.

A kórus művészeti vezetője és karnagya Juhász Orsolya.
A kórus elnöke Szilágyi Levente.

Köszönettel várják az 1%-os adó felajánlásokat az alábbi számra: Nagymarosi Férfikórus Alapítvány 18688698-1-13