Nagymaros, házi gyermekorvosi körzet betegellátási rendje, bejelentkezési lehetőségei 2020.11.01. napjától

BETEGELLÁTÁS

Rendelési idő:

                 Hétfő: 8:00-11:00 betegrendelés és 13:00-15:00 egészséges tanácsadás

                 Kedd: 8:00-11:00 betegrendelés

                 Szerda: 14:00-17:00 betegrendelés

                 Csütörtök: 8:00-11:00 betegrendelés és 11:00-12:00 egészséges tanácsadás

                 Péntek: 8:00-11:00 betegrendelés

Rendelkezésre állási idő (sürgős, életveszélyt jelentő esetek)

                 Munkanapokon 8-16 óra között

Betegellátás helye: Kizárólag a rendelőben (Nagymaros Fő tér 10-12. Gyermekorvosi rendelő)

Elérhetőség:

  1. Erodium rendszer, a gördülékeny ügyintézés biztosítása érdekében javasoljuk az Erodium kártya kiváltását (elsősorban ezt a bejelentkezési módot részesítsék előnyben, kártya a rendelőben igényelhető).
  2. Email cím: gyereknagymaros@outlook.hu
  3. Telefon: 06-27-354402 (rendelési időben, csak betegség fennállása esetén)
  4. Telefon 06-20-5995649 (rendelkezésre állási időben (munkanapokon 8-16 óra között) kizárólag sürgős, életveszélyt jelentő esetben)

            Ha enyhék a tünetek (pl. láz nélküli nátha, enyhe köhögés, 1-2 híg széklet stb.) és a páciens általános állapota jó, láztalan akkor a betegvizsgálatra későbbi időpontban is sor kerülhet. A tünetek spontán javulása esetén pedig nem biztos, hogy szükséges eljönni a rendelőbe. Minden egyes megjelenés magában hordozza a megfertőződés (nemcsak a koronavírusos megbetegedés) kockázatát, bármennyire is elővigyázatosak vagyunk. Ilyenkor közösségbe járó gyermek esetén kérjük jelezzék felénk a hiányzás első napját emailben.

            Súlyosabb tünetek meglétekor kérjük, hogy elsősorban az Erodium rendszerben, vagy esetleg telefonon történő bejelentkezéssel kérjenek időpontot betegvizsgálatra. Az Erodium rendszeren keresztül történő bejelentkezéskor egy kérdőív kitöltése szükséges. Ha a páciens koronavírus fertőzésre utaló tüneteket mutat, akkor előzetes bejelentkezést nem tesz lehetővé a rendszer. Nagyon fontos, hogy a pandémia idején elkerüljük a váróban a betegek találkozását.

            Amennyiben koronavírus fertőzésre utaló tüneteket észlelnek a gyermeknél (hirtelen kezdetű  magas láz, köhögés, nehézlégzés, hirtelen kezdetű szaglásvesztés, az ízérzés zavara vagy hiánya), vagy igazolt koronavírusos beteggel történt szoros kontaktust követően jelentkeznek a panaszok, akkor mindenképpen telefonos megbeszélésre van szükség. Ezután döntjük el, hogy milyen intézkedésekre (pl. koronavírus kimutatásához mintavétel megrendelése, járványügyi megfigyelés elrendelése) van szükség, indokolt-e a betegvizsgálat és hogy ez utóbbira hol és mikor kerüljön sor.

A jelenleg érvényben lévő aktuális eljárásrend az alábbi linken érhető el: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/567-eljarasrend-a-2020-evben-azonositott-uj-koronavirussal-kapcsolatban

Közösségbe járó gyermek betegsége esetén az igazolás kiadás rendje:

Amennyiben betegség tünetei jelentkeznek és a gyermek nem látogatja a közösséget kérjük ezt egy munkanapon belül jelentsék nekünk (elsősorban email-en esetleg telefonon (rendelési időben) keresztül). Nagyon fontos megtenni ezt, mert visszamenőlegesen (2 munkanapon túl) nem áll módunkban az óvodai, vagy iskolai igazolást kiállítani. Iskolás gyermeknek az erre a célra szolgáló füzetbe adunk igazolást, kérjük ezt hozzák magukkal.

Betegséggel össze nem függő (családi programok, utazások, stb.) közösségből való hiányzások esetén orvosi igazolást nem állítunk ki.

Ügyelet:
Hétköznap 18-08 óráig, illetve hétvégén (szombat reggel 8 és hétfő reggel 8 óra között) sürgős esetekben a készenléti ügyeletes a 27/354-180-as telefonszámon érhető el.

Sürgősségi gyermek ellátás (munkaszüneti napokon, 08-16 óra között): Gyermekszakrendelő (Jávorszky Kórház, Vác, Argenti Döme tér 1-3.), tel.: 06 27 620620 / 1466 Előtte a kórház sürgősségi betegfelvételénél (SBO) be kell jelentkezni.

Valóban indokolt, sürgős esetekben, du. 16 és reggel 08 óra között a kórház gyermekosztályán lehet jelentkezni (7. emelet). A gyermekosztályos ügyeletessel telefonon is lehet konzultálni, tel.: 06 27 620620 / 1276

EGYÉB ÜGYINTÉZÉS

Olyan esetekben, amikor nincs szükség orvos-beteg találkozásra, hanem elegendő az asszisztens segítsége, vagy a szülő csak tanácsot, véleményt kér az orvostól kérjük ne keressenek telefonon. Ezekben az esetekben elsősorban az Erodium rendszeren, másodsorban az email-en (gyereknagymaros@outlook.hu) keresztüli kommunikációt kérjük Önöktől.

Ilyen kérések pl. az alábbiak lehetnek:

            állandóan szedett gyógyszerek felírása

            tápszer, babaápolási készítmények felírása

            táppénzes papír kiadása (a táppénz megkezdésének napján telefonos jelzést kérünk)

            leletek eredményének elkérése

            elvégzett vizsgálatok dokumentációinak átadása

            utazási utalvány kitöltése

            közgyógyellátási igazolvány ügyintézés

            szakorvosi javaslatok bemutatása

            krónikus betegségek, vagy tünetek kezelésének megbeszélése

Az Erodium rendszeren, email-en keresztül elküldött igényeiket igyekszünk mihamarabb feldolgozni. Amennyiben nem akut megbetegedés miatt beszélni szeretnének az orvossal, telefonos visszahívást is tudnak kérni ezen a rendszeren keresztül, így nem a betegrendelési időben kell konzultálnunk, hanem akkor az erre szánt időben csak az adott problémával tudunk foglalkozni. Továbbra is javasoljuk a gördülékeny ügyintézés biztosítása érdekében az Erodium kártya kiváltását.

A rendelő telefonon történő felkeresését csak sürgős, halasztást nem tűrő esetekre kérjük fenntartani (elsősorban akut megbetegedés, de ide tartozik a táppénz megkezdésének jelzése is).

A fentiek betartására azért van szükség, hogy a betegrendelés időszakában minél zavartalanabbul tudjuk végezni a munkánkat, csak azzal a pácienssel foglalkozva, aki éppen betegvizsgálatra megjelent. Továbbá a telefonon elhangzott információk nem tartoznak arra a betegre, aki éppen a rendelőben tartózkodik. Ez nagymértékben hozzájárul ahhoz is, hogy az előjegyzett időpontokat biztosítani tudjuk.

EGÉSZSÉGES TANÁCSADÁS

Egészséges tanácsadásra, védőoltás beadására való jelentkezéshez előzetes időpont egyeztetés szükséges továbbra is Hunya Zsoltné védőnőnél. Tel.: 27-354703, 06-20-2417910

Tanácsadás időpontok:

                                    Hétfő: 13:00-15:00

                                    Csütörtök 11:00-12:00

Dr. Hajnal Katalin gyermekorvos és Erdősiné Tóth Mária asszisztens.