MÁV KÖZLEMÉNY -Letölthető hajó és vonatpótló autóbusz MENETREND

Forrás: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/szob-es-nagymaros-kozott-buszokkal-es-hajoval-potoljak-vonatokat

Szob és Nagymaros között buszokkal és hajóval pótolják a vonatokat

2020. június 23. kedd, 15.35 / Utolsó módosítás: 2020. június 23. kedd, 19.31
A vonatok Budapest-Nagymaros, a pótlók Nagymaros és Szob, illetve Zebegény között járnak
Frissítés június 23-án 15:45-kor:

Nagymaros és Szob között folyamatosan dolgoznak a múlt heti esőzések során károsodott pályaszakasz helyreállításán. A vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra, egyelőre csak egy vágányon. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény szakaszon, valamint vonatpótló hajójárat is közlekedik Nagymaros és Zebegény között.

A felsővezeték visszabontása a kotrógépek szabad mozgásához

Dömösi átkelés megállóhelynél az omlások során kb. 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára. Mára megtisztították a kövektől, sártömegtől a hegytől távolabbi vágányt, hogy azon közlekedhessenek azok a munkagépek, szerelvények, amelyekkel a görgetegfogó támfal mögül kitermelhetik a hordalékot. A kanalas kotrógépek szabad mozgása céljából ma elkezdték a felsővezeték visszabontását, így holnap már a támfal mögötti terület kitisztításával folytatódhat a munka. Az omlások következtében keletkezett károsodások helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe, a személyszállító vonatok közlekedése várhatóan július második hetében indulhat újra az egyik vágányon.

Kotrógép dolgozik a vasúti pálya hordaléktól való megtisztításán.

Pótlójáratok Nagymaros és Szob között

A lezárás ideje alatt közvetlen pótlóbuszok szállítják az utasokat Nagymaros és Szob között, melyek a 12-es főút lezárása miatt Kóspallag–Márianosztra felé kerülőúton közlekednek, menetidejük 40-60 perc. A buszok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Dömösi átkelés, Zebegény és Szob alsó megállóhelyet nem érintik. A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvarról érkező vonatokhoz csatlakozva, óra 56-kor indulnak Nagymarosról Szobra.  Az első pótlóbusz Szobról 3:30-kor, a következő 4:23-kor, majd 5:18-kor, ezt követően napközben minden óra 18. percében indul Nagymarosra, ahol csatlakoznak a Nyugati pályaudvarra induló vonatokhoz.
Szob és Zebegény között külön pótlójárat közlekedik, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK), Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban állnak meg. Szobról Zebegénybe óra 55-kor megy pótlóbusz, Zebegényből Szobra óra 05-kor, csatlakoznak a nagymarosi  vonatpótlókhoz. Az utolsó pótlóbusz Szobról 23:23-kor indul, Nagymarosról 0:14-kor indul tovább Budapestre, a Zebegényből, Szob alsóról és Szobról érkező utazó utasokat szállítja el, Nagymarostól csak leszállás céljából áll meg.

A pótlóbuszok részletes menetrendje a letölthető dokumentumban olvasható.

Nagymaros és Zebegény között ingyenesen igénybe vehető vonatpótló hajójárattal is lehet utazni. A hajójáratok Nagymarosról 7:05-től 22:05-ig minden óra 05 perckor indulnak, Zebegényig 40 perc a menetidejük. Zebegényből 5:30-tól 19:30-ig minden óra 30-kor indulnak, fél óra az út Nagymarosig. Nagymaros hajóállomás Nagymaros-Visegrád vasúti megállóhelytől közelíthető meg kisebb sétával. A hajók menetrendje: https://www.mahartpassnave.hu/hu/menetrend-2/dunakanyari-kirandulohajok/n/

 

Dömösi átkelés munkagépekkel

 

Vonatpótló hajójárat

A menetrendi keresőben egyelőre az alapmenetrendi adatok jelennek meg, nem tükrözik a Nagymaros–Szob közötti vonatpótlást. Az adatok frissítését a héten folyamatosan végzi el a MÁV-START. Az aktuális helyzetről és a változásokról a MÁVINFORM Facebook oldalán, a MÁV mobilapplikációban és a vasúttársaság honlapján tájékozódhatnak az utasok.

Az előzményekről itt tájékozódhatnak: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/megkezdtek-nagymaros-szob-kozotti-serult-palyaszakasz-helyreallitasat

https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/felmertek-szerdai-esozes-okozta-karokat-szent-mihaly-hegynel

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

 

Letölthető dokumentumok Méret Dátum
Fájlhajok_indulasa_nagymaros_-zebegeny-_nagymaros.xlsx 9.65 KB 2020.06.21.
Fájlvonatpotlo_autobusz_kozlekedese_a_70_szamu_vonalon_2020.06.19.-tol.xlsx 21.54 KB 2020.06.21.