“Máté” Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány

Máté Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány

Mely nevét a rendkívüli egyéniségű, közismert komp kísérő kutyáról kapta. A kidobott csavargó Mátét a révészek kb. 15 évvel ezelőtt magukhoz fogadták, aki hűséges társként szolgálatot teljesített a napi révközlekedésben. Ő volt az utolsó aki Visegrádról induláskor felugrott a kompra és Nagymarosi érkezéskor elsőként ugrott partra.

Míg az autók le és felgurultak addíg szorgosan látogatta a közelben levő ismert helyeket, tudta hol és kitől számíthat egy kis ennivalóra. Ez oly mértékben szokássá vált nála, hogy a Dunai hajózás közben jellegzetes ugatásával szinte felszólította az utazókat, hogy etessék meg. Alkalmanként az ösztön hívó szavára elkódorgott friss szerelmek után, de mindig visszatért őrhelyére, sokszor nem érte el az induló hajót ám szorgos tempóval, naponta többször is hazaúszott a visegrádi partra. A visegrádi révészek között egyéniségéhez méltó otthonra lelt.

Hivatalos neve:

Hivatalos neve: Máté Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány
A Pest Megyei Bíróságnál: 12.Pk.60.152/2003 szám alatt bejegyezve
Székhely: Nagymaros, Szív u. 12./Levelezési cím: Nagymaros, Kossuth sor 9.


e-mail:matefund@dunaweb.hu

E-mail: matefund@vnet.hu
Honlap: www.allatvedok.hu — Máté alatt (magyar és angol nyelven)
Adószám: 1 8 7 0 0 7 6 7 – 1 – 13
Számlaszám: A Nagymaros és Vidéke Takarékszövetketnél levő számlánk száma:  654-00016-10109375

A Kuratórium Elnöke: Holtság Ildikó
Elnök helyettese: Bethlen Gáborné
Titkára: Kiss-Demeter Enikő

Alapítvány: 2003 tavaszán alakult meg, 5 magyar és 2 angol alapító taggal, 3 kuratóriumi taggal, 3 felügyelő bizottsági taggal és 2 tanácsadó taggal (mindnyájan önkéntesek). Alakuló közgyűlésünk 2003 május 13-án volt. A Pest Megyei Bíróság 2003 augusztus 28-án vette nyilvántartásba az Alapítványt.

Rendszeres és hivatalos támogatóink nincsenek, de belföldi és külföldi támogatóink értékelik a munkánkat és adományaikkal hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy egyre szélesebb körben működhessünk.

Az alapítvány főbb céljai: Állatvédelem és ismeretterjesztés.

1. Az emberek állatokhoz való hozzáállásának pozitív irányú befolyásolása, ezen belül lehetőséghez képest csökkenteni a megunt, vagy megöregedett állatok utcára kerülését.

2. A Nagymarosi Általános Iskola állatvédelmi szakkörének segítése foglalkozásokkal, előadásokkal, szakirodalommal és ismeretterjesztő irodalommal.

3. Az állatok életminőségének jobbá tétele érdekében felvilágosító tevékenység.

4. Felvilágosító és gyakorlati tevékenység a nem kívánatos túlszaporodás humánus megoldása érdekében, évi két alkalommal Ivartalanítási Kampány szervezése.

5. Agility sport (kutya és gazdája együtt edzenek) megismertetése és bevezetése Nagymaroson.

6. Kapcsolattartás hazai és külföldi Állatvédő Szervezetekkel.

Szakkör: Nagymaroson a Kittenbereger Kálmán Általános és Művészeti Iskola tanulói számára.

2002 novemberében alakult meg az Állatbarátok Klubja. Az egy órás foglalkozás alatt az állatok tiszteletét és szeretetét, a kedvencállatok tartásához szükséges tudnivalókat tanulják meg a gyerekek aktív részvétellel, gyakori élő állat bemutatóval egybekötve.

Tevékenységeink:

‘Állatvédelmi Sorok’, havonta megjelenő cikksorozat a “NAGYMAROS”-ban, Nagymaros Város Önkormányzatának lapjában, valamint a horgászbolt ajtajára kitett hirdető táblánk útján.

A Madarak és Fák- valamint az Állatok Világnapja megünnepléséhez vetélkedők, akadályversenyek, kézműves foglalkozások stb. szponzorálása az iskolások számára.

Állatvédelemmel kapcsolatos rajz- és fotópályázatok szervezése az iskolásoknak

Belföldi Kapcsolatok: Fehérkereszt Állatvédő Liga, Zöldmenedék Állatvédelmi Alapítvány

Külföldi kspcsolatok: Dogs Trust, WISPA