VÉNÉGY FESZTIVÁL

Városunkban június 24-27-ig megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivállal kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni Önöket:
 
ZAJSZINT
A koncerteket minden esetben hangbeállás előzi meg. A zajkibocsátás csökkentése érdekében a szervezők az alábbi intézkedéseket teszik:
• A fesztivál megfelelően választott hangsugárzási irányítottságával csökkentik a szomszédos lakóterületek zajterhelését.
• Az új típusú line array hangrendszerek alkalmazásával javítják a nézőtér hanggal való lefedettségét és csökkentik a hangszivárgást.
• Az egyes műsorhelyek hangosítási szintjét a műsorok megkezdése előtti hangpróbán beszabályozzák, majd szabotázsvédett hangerő korlátozóval biztosítják a hangosítás fix értéken maradását.
• A hangerő korlátozás betartását a rendezvény ideje alatt folyamatosan ellenőrzik.
 
GYALOGOS BIZTONSÁG
Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a fesztiválra érkező gyalogosok védelme és a szabálytalan parkolások elkerülése érdekében a fesztivál terület mellett a 12. sz. főút 14+735 – 15+794 km szelvény között sebességkorlátozás, megállási tilalom és a gyalogos forgalomra figyelmeztető veszélyt jelző táblák kerülnek kihelyezésre.
 
BIZTONSÁGOS LEBONYOLÍTÁS
A VéNégy Fesztivál biztonságos lebonyolítása érdekében eredményes egyeztetést folytatott a szervező az Országos Katasztrófavédelem, a Váci Rendőrkapitányság, a Verőcei Rendőrőrs, a VIP Security és a polgárőrség illetékeseivel. Folyamatos lesz a jelenlét a felsorolt hatóságok által.
 
Heinczinger Balázs, polgármester