Tájékoztatás

Kedves nagymarosiak!

Az alábbi változásokról szeretném tájékoztatni minden egyes lakosunkat.

KÜLFÖLDI UTAZÁS

Ha a közelmúltban (14 napon belül) olyan országban járt, ahol új koronavírus-járvány zajlik, vagy kapcsolata volt valakivel, aki az érintett területről érkezett, és ezt követően a betegség tüneteit észleli magán, akkor haladéktalanul hívja fel háziorvosát, vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámai (06-80-277-455 vagy 06-80-277-456) valamelyikét!

Ha nem feltétlenül szükséges, emberek közé, orvosi váróba ne menjen, tömegközlekedést ne használjon, maradjon otthon!

HIVATAL

A hivatali ügyfélszolgálat korlátozva lesz szerdai naptól (március 18.) kezdődően. Kérünk mindenkit, hogy amennyiben csak lehet, elsősorban telefonon kérjen segítséget, eligazítást. Azoknál az ügyeknél melyeket csak személyesen lehet elintézni, kérjük ebben az esetben is csak előre egyeztetett időpontban tegye azt.

A hivatal központi telefon számán lehet továbbra is időpontot foglalni. A holnapi napon felszerelésre kerül egy postaláda a hivatal épületére, amibe a hivatalos kéréseket postázás nélkül is el lehet helyezni.

Az email-en feltett kérdésekre szintén válaszolni fogunk az eddigi gyakorlatnak megfelelően, kérjük használják az „e” ügyintézés felületeit. (Elügy, e-Papír, stb)

MŰVELŐDÉSI HÁZ és KÖNYVTÁR

Ma éjféltől látogatási tilalmat vezetnek be a kulturális intézményeknél, így városunkban is a Könyvtár és a Művelődési ház bezárásra kerül. Kérem, hogy akinek leegyeztetett programja lenne az említett intézményeknél, vegye fel a kapcsolatot az intézmény vezetőivel.

A rendszeres programok is elmaradnak!

GONDOZÁSI KÖZPONT/NAPPALI ELLÁTÁS

A holnapi naptól a nappali ellátás szünetel, a gondozottak ebédje a szociális étkezésekkel együtt kiszállításra kerül.

GYERMEK ÉTKEZTETÉS

Azok számára, akik az intézményi szünet idején is szeretnének ebédet igényelni gyermekei részére, azok az osztályfőnökökön és az óvónőkön keresztül tehetik meg. Az önkormányzat ételhordókat biztosít az étel előírásnak megfelelő elviteléhez. Az edények a Mátyás étkezdében vehetők át. Másnap az elvitt ételhordót mosott állapotban kell visszavinni, hogy a konyha a további előírásoknak megfelelő fertőtlenítést is el tudja végezni mielőtt kiadja az újabb adag ételt.

ISKOLA

A tankerület döntése alapján, minden olyan épületet, ami az ő fenntartásuk alatt áll nem lehet használni. Jelen esetben így a felső és alsó iskola, a rajz terem illetve a tornaterem épületeit jelenti. Az érintett helyeken a rendszeres programok elmaradnak!

Köszönöm,

Heinczinger Balázs

polgármester