Polgárváros királyi panorámával

Síkosságmentesítés Nagymaros Rév út, Vasút utca!

2018-12-20

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelezte önkormányzatunknak azt a problémát, hogy az általuk kezelt nagymarosi utakon (főút, Vasút utca, révátkelés) a parkoló autók és a szabálytalanul kihelyezett reklámtáblák miatt nem tudja a síkosságmentesítési, hóeltakarítási feladatait teljes mértékben elvégezni.

Ez a probléma az önkormányzati kezelésű utakon is fennáll, akadályozza a munkavégzést.

Ezért felhívunk minden érintett autótulajdonost, hogy téli időjárási körülmények esetén mellőzze a közutakon, különösen a nagyobb forgalmú utakon történő parkolást. Amennyiben saját ingatlanon belül nem megoldható a gépkocsi elhelyezése, akkor vegyék igénybe a legközelebbi parkolókat. A szabálytalanul (így a menetiránnyal szemben is) parkoló autók esetében bírság kiszabására kerül sor.

A síkosságmentesítés kapcsán jelezni szeretnénk, hogy az anyagi lehetőségeink nem azonosak a közútkezelőével, így az alábbi térképen jelzett hegyi utcák és gyűjtőút közlekedésre alkalmassá tétele az elsődleges feladat, a sík mellékutcák csak ezután következhetnek. Ezekben az utcákban nincs lehetőség folyamatos síkosságmentesítésre.

A tavalyi télen így is több mint hárommillió forint kiadást jelentett az önkormányzatnak a feladat ellátása, úgy, hogy nem piaci árakon adtunk megbízást, felhasználva a saját tulajdonú szóró adaptert és húzólapot. A folyamatos szórás tízmilliós kiadást jelentene, amellyel fejlesztésektől vonnánk el a forrást.

Az idei évben pályázatot hirdettünk a feladat elvégzésére, más vállalkozó nem jelentkezett. Ezért kérjük a valótlan kijelentések ennek megfelelően történő mellőzését.

UTCATÉRKÉP síkosságmentesítésről

Nagymaros Város Önkormányzata

Last modified: 2018-12-20

A hozzászólás jelenleg zárva.