Polgárváros királyi panorámával

SAJTÓKÖZLEMÉNY Útjára indult a magyar huszár hagyományokat ápoló „Hussar race” versenysorozat

2018-11-14

A Honvédelmi Sportszövetség, Nagymaros Város, valamint a Magyar Íjász Szövetség támogatásával 2018. november 11-én Nagymaros – Törökmezőn veszi kezdetét a HUSSAR RACE országos versenysorozat. A barátságos vetélkedés az 1848-49-as Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának megemlékezéseként indul útjára, amely szorosan kapcsolódik a hazafias nevelés elválaszthatatlan részét képező egyetemes és nemzeti huszárkultúrához.

A festő környezetben megrendezett sportprogram, megtalálható volt a természeti akadályfutás, és térképes tájékozódási futás, az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 10 kiemelkedő eseményéhez, a huszárkultúrához kapcsolódó ügyességi feladatok; az íjászathoz és lövészethez kapcsolódó feladatok; harcművészetekhez, küzdősporthoz, vívás kapcsolódó feladatok, valamint elsősegélynyújtáshoz, életmentéshez kapcsolódó feladatok. A verseny szervezőinek beszámolója szerint több mint ezer fiatal és családtagjaik vett rész az eseményen.

Az ünnepélyes megnyitó beszédet Dr. Sölch Gellért, az EMMI stratégiai ügyekért felelős helyettes-államtitkára tartotta.
Az első Hussar Race verseny alkalmával helyezik el Törökmezőn a Mária kápolna alapkövét is, amely Magyarország és Európa első interaktív – „smart kápolnájaként”, és Mária Út részeként épül meg.
A Hussar Race védnökei: Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke, Dr. Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, valamint Petrovics László Nagymaros Város polgármestere.

Last modified: 2018-11-14

A hozzászólás jelenleg zárva.