MÁVINFORM TÁJÉKOZTATÁSA – A szobi vonalon július 1-jétől változik a pótlóbuszok útvonala

Forrás: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/szobi-vonalon-julius-1-jetol-valtozik-potlobuszok-utvonala

„2020. június 30. kedd, 16.52 / Utolsó módosítás: 2020. június 30. kedd, 16.58

A 12-es főúton, Zebegénynél fél pályán már megindulhatott a közúti forgalom. Ennek köszönhetően július 1-jétől a Nagymaros és Szob között közlekedő pótlóbuszoknak nem kell Márianosztra felé kerülni, hanem a 12-es úton haladhatnak. A buszok csúcsidőben félóránként, azon kívül óránként közlekednek.

A pótlóbuszok menetrendje itt érhető el. 

A pótlójáratok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK) állnak meg, a Dömösi átkelésnél nem állnak meg. A közúton – főként csúcsidőben – kialakuló esetleges torlódások miatt a pótlóbuszok menetideje is növekedhet.

A Nagymaros és Zebegény közötti a hajójárat július 1-jén még egész nap közlekedik, másodikától vonatpótlás céljából már nem szállít utasokat. A Zebegény és Szob közötti, hajóra ráhordó pótlóbusz július 1-jétől már nem közlekedik, így a zebegényi azonnali csatlakozást már nem tudja biztosítani a vasúttársaság a hajó és a pótlóbuszok között, várakozni kell.

Nagymaros és Szob között folyamatosan dolgoznak a június közepi esőzések során károsodott pályaszakasz helyreállításán. Munkagépekkel a görgetegfogó támfal mögül naponta 300 köbméter hordalékot termelnek ki, melyet vasúti teherkocsikkal szállítanak el a helyszínről. Dömösi átkelés nevű megállóhelynél az omlások során kb. 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára, de a közutat és a kerékpárutat is megrongálta. Múlt héten megtisztították a kövektől, sártömegtől a vágányokat, hogy közlekedhessenek azok a munkagépek, szerelvények, amelyekkel a görgetegfogó támfal mögül termelik ki a hordalékot. A kanalas kotrógépek szabad mozgása céljából a felsővezetéket visszabontották. Az omlások következtében keletkezett károsodások helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe, a személyszállító vonatok közlekedése ettől függően indulhat újra várhatóan – ideiglenesen – csak az egyik vágányon.

Az aktuális helyzetről és a változásokról a MÁVINFORM Facebook oldalán, a MÁV mobilapplikációban és a vasúttársaság honlapján tájékozódhatnak az utasok.

Letölthető dokumentumok Méret Dátum
PDF ikonA pótlóbuszok menetrendje 60.28 KB 2020.06.30.