Polgárváros királyi panorámával

Magyar utcai közlekedési rend változás – Tájékoztató

2019-02-14

Tájékoztatom a lakosságot és a Magyar utcai ingatlantulajdonosokat, hogy a Magyar utcában folyamatosan megfigyelhető közlekedési szabálysértések és kialakult helytelen várakozási gyakorlat megszüntetése, a közlekedés folyamatosságának és biztonságának megteremtése érdekében a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság január 24-i ülésén 6/2019. számú határozatával arról döntött – melyet a Képviselő-testület is megerősített – hogy megállási tilalom elrendelésére kerül sor a Magyar utca 12. főút és a vasút közötti szakaszán, mindkét oldalon.

A megállás így mindkét oldalon tilos lesz (a KRESZ 40. § (1) bekezdését sértő menetiránnyal szembeni megállás is), kivételt a kialakított parkolóhelyek jelentenek, melyek eddig is magukért beszéltek, de ezután táblával is fogjuk őket jelölni.

A táblák kihelyezése február közepéig meg fog történni. Türelmi időt a közlekedés biztonságát veszélyeztető állapot miatt nem fogunk biztosítani, így azonnal meg fog kezdődni a bírságolás a szabálysértőkkel szemben. A helyszíni bírság kormányrendelet alapján kötelezően kiszabandó legkisebb összege 10 000 Ft (meg nem fizetés, vagy rendőrségi feljelentés esetén 20 000 Ft).

A bírság a központi (állami) költségvetés bevétele, így a célunk emiatt sem lehet a bevételszerzés.

A bírságolás elkerülése és a közlekedés biztonsága érdekében kérjük a Gesztenye sori, a P+R és a Duna-parti parkolók igénybevételét.

Dr. Horváth Béla

jegyző

Last modified: 2019-03-07

A hozzászólás jelenleg zárva.