Polgárváros királyi panorámával

Elsővölgyi forgalmi rend változás – Tájékoztató

2019-02-14

Az Elsővölgyi óvoda felújítását követően már 2015-ben az újság hasábjain is kértük az Elsővölgyi óvodába gyermekeiket kísérő szülőket, hogy gépkocsijaikkal az Elsővölgy utca érintett szakaszán úgy álljanak meg és várakozzanak, hogy azzal az utca forgalmát még rövid időre se akadályozzák, illetve az ingatlanokra történő ki- és behajtást ne zavarják.

Jeleztük, hogy az Elsővölgy utca szűkössége miatt az óvoda feletti szakaszon vizsgáljuk az utca egyik oldalán a megállás tilalmának elrendelését a biztonságos közlekedés érdekében. Az érintett lakók észrevételeit köszönettel vártuk, de nem kaptunk.

A helyzet megoldatlansága miatt a Képviselő-testület 36/2016. (III. 29.) számú határozatával arról döntött – melyet most megerősített – hogy az Elsővölgy utcában az óvoda felső telekhatáráig a felfelé tartó jobb oldalon, azt követően pedig megfelelő kihagyással a bal oldalon megállni tilos táblát kell kihelyezni.

A táblákat február végéig ki fogjuk helyezni. Kérjük a tilalom betartását, mert megszegése esetén helyszíni bírság kiszabására, vagy rendőrségi feljelentésre kerül sor.

A tilalommal a közlekedés biztonságának megteremtése, veszélyhelyzet esetén a mentők, tűzoltók akadálytalan közlekedésének biztosítása a cél.

Az óvoda melletti árok befedését és azon parkolóhelyek kialakítását az idei évben megterveztetjük.

 

 

Nagymaros Város Önkormányzata

 

Last modified: 2019-03-07

A hozzászólás jelenleg zárva.